Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2019-09-10

Katarina Andersson lämnar sitt uppdrag som kommundirektör

Kommundirektör Katarina Andersson

Katarina Andersson har sagt upp sig från sin tjänst som kommundirektör. Hon har varit verksam i kommunen under 30 år i olika ledande positioner.

Katarina Andersson:

Jag vill tacka medborgare, näringsliv och civilsamhälle för ett mycket gott samarbete genom åren. Tack för alla intressanta möten och samtal i olika konstellationer. Ni är alla så viktiga och betydelsefulla för Falköpings fortsatta utveckling.

Ett innerligt och stort tack till er alla för åren i Falköpings kommun.

Katarina Andersson
Kommundirektör

Adam Johansson (M), kommunstyrelsens ordförande, kommenterar uppsägningen


− Det är mycket tråkigt för Falköping att Katarina nu väljer att lämna sitt uppdrag, med henne som kommundirektör har Falköping mött stor respekt och uppskattning. Hennes aktiva och långsiktiga förändringsledarskap har varit mycket framgångsrikt för kommunen. Inte minst genom hennes fokus på att höja medarbetarnas kreativitet, kapacitet och vilja att ta ansvar, att låta dem vara en viktig kugge i utvecklingen för den gemensamma färdriktningen. Katarina är en person som står upp för vad hon tror på. De här fem åren har varit omvälvande för vår kommun. Hon har varit en mycket driven och målmedveten kommundirektör och jag tror att det inte minst kan återspeglas i alla de framgångar som kommunen haft de senaste åren. Vi har blivit Sveriges första medmänskliga kommun, har oerhört nöjda medarbetare och senast i år blev hon nominerad till årets offentliga chef. Jag tror att det är en förklaring till att hon är så omtyckt och respekterad – både i kommunen och runt om i Sverige.

Vad händer nu?

– Kommunstyrelsens arbetsutskott ska träffas i morgon för en dialog om rekryteringsprocess av ny kommundirektör, berättar Adam Johansson. De centrala fackliga representanterna kommer att informeras om, och involveras i, processen.