Publicerad: 2018-11-13

Renspolning av vattensystemet i Odensberg och Floby

Pollex AB kommer under november och december 2018 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Odensberg och Floby på uppdrag av Falköpings kommun. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.

Metoden som kommer att användas innebär att luft och vatten leds in och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet tar bort beläggningar av slam och missfärgningar i röret.

Påverkan hos kunder

Fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och få bort missfärgning. Spola ej i toalettstolen eller använd tvätt- eller diskmaskin förrän samtliga kranar är renspolade, då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Observera! Problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår.

Arbetet beräknas pågå under vecka 45 till vecka 49 i november och december månad 2018. Luft- och vattenspolningen delas upp i etapper. De kunder som berörs kommer att få information i brevlådan fyra till sju dagar i förväg. Kunden uppmanas läsa informationen noggrannt och spara den tills arbetet är slutfört.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett bra vatten utan missfärgningar i era vattenkranar. 

Vid behov finns möjlighet att hämta dricksvatten i vattentankar.
Odensberg - Odensbergsskolan, Bengt Nilsgårdsvägen
Floby - Köpmansgatan 1 (mittemot livsmedelsaffären)

 

Kontakt (dagtid vardag)

Kundstjänst VA
0515-88 52 70

Kontakt (övrig tid)

Kommunsamordningscentralen (KSC)
0515-88 58 80
länk till annan webbplats
ksc@falkoping.se