Publicerades: 27 april 2021
Servicemeddelande

Vårsopningen fortsätter i full fart, se upp med vart du parkerar!

Vårsopningen är nu igång på allvar och tillfälliga förbud att parkera ställs ut på vissa gator för att våra maskiner ska komma åt överallt. Du som boende kan hjälpa till genom att inte parkera på gatan de dagar vi är i ditt område.

Viktig information till fastighetsägare om vårsopning

Nu kommer arbetet med vårsopningen att intensifieras och då kör vi dubbla skift. Det innebär att du inte kommer kunna parkera på vissa gator under tiden. Du som fastighetsägare kan göra det lättare för oss att komma fram så att vårsopningen går snabbare.

Detta kan du som fastighetsägare göra

  • Parkera inte på gatan (gäller även husvagnar, släpkärror etc) under den period som sopningen sker oavsett om det finns ett tillfälligt förbud eller inte.
  • Sopa ut grus från uppfarten på gatan innan vi sopar.
  • Respektera tiderna för de tillfälliga parkeringsförbuden (vi informerar genom skyltar). Samma sträcka sopas flera gånger i omgångar vilket innebär att förbudet gäller hela tiden även om sopmaskinen varit förbi en gång.

Vi som arbetar med vårsopningen jobbar för att den ska ske med så lite störningar som möjligt och hoppas på förståelse för den tid det tar. Arbetet utförs efter de rutiner vi har för en effektiv sopning. Det innebär att när arbetet verkar "stå stilla" ute på gatan kan det bero på skiftbyte, att vi följer en prioritering och ibland händer oförutsedda saker som att maskiner går sönder etc. Vi arbetar också i stora maskiner som ska ta sig fram på små eller trånga ytor med skymd sikt och då är det viktigt att inte stressa för att undvika olyckor.

Vi på park- och gatuavdelningen tackar för att ni hjälper oss i vårt arbete med att få gatorna fria från sand och flis så att det kan få bli vår!

Förbud att parkera

Kontakt (dagtid vardag 08:00-16:00)

Namn Therese Broman
Telefon 0515-88 52 11
E-post therse.broman@falkoping.se

Kontakt (övrig tid)

Kommunsamordningscentralen (KSC)
0515-88 58 80
ksc@falkoping.se