Publicerades: 3 november 2020
Servicemeddelande

Coronavirus: Information kultur och fritid

Informationen uppdaterades: 5 mars 2021

Falköpings kommun följer rekommendationerna från svenska myndigheter. Här kan du läsa om hur de påverkar verksamheter inom kultur och fritid.

De skärpta allmänna råden som gäller för Västra Götaland för att bromsa smittspridningen handlar främst om att avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Kommunens kultur- och fritidsverksamheter som bland annat badhus, museum och bibliotek är exempel på sådana platser. De flesta av våra verksamheter kommer fortsatt vara öppna men vi ber dig om att i möjligaste mån avstå från besöket eller hålla besöket kort.

Stängda verksamheter och begränsade öppettider

Detta gäller i kommunala idrottsanläggningar från 8 februari tills vidare (avbokningar till och med 11 april)

• Föreningar med barn och ungdomsverksamhet (födda 2002 och senare) har möjlighet att bedriva verksamhet i kommunala idrottsanläggningar inomhus. Även föreningar/enskilda oavsett ålder med elitverksamhet med pågående tävlingssäsong har rätt att bedriva verksamhet.
  • Anläggningar utomhus som är öppna för säsong är tillgängliga för föreningar inom Falköpings kommun och för spontanidrott vid ej bokade tider.
  • Samtliga omklädningsrum i kommunala anläggningar är stängda.

Föreningar med verksamhet för barn och ungdomar födda 2002 och tidigare som har tider inbokade under kommande period ligger kvar. Vill ni avboka ändå så kontaktar ni lokalbokningen via bokning@falkoping.se.

Alla aktörer som verkar i kommunala anläggningar ska förhålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjerlänk till annan webbplats.