1 oktober 2020
Servicemeddelande

Coronaviruset covid-19

Falköpings kommun följer utvecklingen för coronaviruset covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förstärker insatserna vid behov.

Utropstecken

Håll dig informerad

Följ händelseutvecklingen via ansvariga myndigheters information om coronaviruset som finns på krisinformation.selänk till annan webbplats.

Illustrationer som visar vad du bör göra under corona-pandemin.

Tvätta händerna ofta, hosta och nys i armvecket, undvik att röra ögon, näsa och mun, stanna hemma när du är sjuk och håll avstånd. Illustration från Folkhälsomyndigheten.

Källkritik

Det finns alltid en risk att osanna rykten sprids och därför är det viktigt att du hämtar din information från källor du kan lita på. Var kritisk till rykten och påståenden som inte bekräftas av etablerade aktörer, till exempel myndigheter.

Kommunens ansvar

Det övergripande ansvaret kring sjukvård och hantering av epidemier/pandemier ägs inte av kommunen utan av hälso- och sjukvård och olika myndigheter. Kommunen följer noga utvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.