30 september 2020
Servicemeddelande

Till dig som reser med seniorbiljett

Den 4 november 2020 förändras Västtrafiks zonindelning och går från 70 zoner till tre. Din nuvarande seniorbiljett uppdateras automatiskt till den nya giltigheten.

Din seniorbiljett kommer gälla på alla Västtrafiks linjer, Flexlinjer, Närtrafik och Närbussar inom zon C. Seniorbiljetten gäller inte för resor med Flextrafik eller Kosterbåtarna.

I zon C ingår kommunerna Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg och Åmål.

Seniorbiljetten kommer gälla samma tider som tidigare och du behöver inte byta ut din nuvarande biljett. I samband med införandet av den nya zonindelningen förändras medföljandeerbjudandet (res 4 för 1) och gäller inte längre vid resor med seniorbiljett. Biljetten gäller inte heller för resor till andra län eller med andra linjer än de som nämns ovan.

Om du vill veta mer. Mer information om hur den nya zonindelningen påverkar din seniorbiljett finns på vasttrafik.se/abclänk till annan webbplats Du kan även kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771-41 43 00.

Kontakt (dagtid vardag 08:00-16:00)

Namn Therese Broman
E-post therese.broman@falkoping.se