19 augusti 2022
Utbildning & barnomsorg

BU-personalen startade upp läsåret med Måns Möller och Dan Hasson

På torsdagen samlades all personal inom barn- och utbildnings-förvaltningen för uppstart av det nya läsåret! Skolchef Karina Bronell hälsade de cirka 1 200 medarbetarna varmt välkomna till ett nytt och spännande läsår!

Därefter lämnade hon över ordet till de två inbjudna gästerna, komiker Måns Möller och författaren och forskaren Dan Hasson. Deras föreläsning Öka livet - handlade om humor, stress och konsten att njuta av livet i praktiken.

Måns Möller och Dan Hasson

Måns Möller, komiker och improvisatör och Dan Hasson, forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion.

Öka livet - om humor, stress och hälsa

Måns Möller och Dan Hasson berättade på ett jordnära och skrattvänligt sätt om senaste nytt inom hälsoforskningen. Personalen fick bland annat svar på frågor som: Förlänger ett gott skratt livet och är humor verkligen bra för hälsan? Vad händer i kroppen vid stress? Varför är det bra att stressa regelbundet?

Måns och Dan kombinerade senaste nytt inom stress-, humor- och hälsoforskningen med en stor dos humor. Dessutom gav de bägge föreläsarna praktiska råd för att öka välbefinnandet i livet. 

BU-personalen fick nycklar till att motverka skadlig stress och tips vad de göra för att uppnå högre effektivitet, hälsa och välbefinnande.

Måns Möller

Måns Möller fick personalen att skratta gott!

Dan Hasson

Dan Hasson serverade fakta kring bland annat stress- och hälsoforskning

Personal Vartofta förskola

Personal från Vartofta förskola var några av all den BU-personal som deltog från förvaltningens alla olika verksamheter.

– Vi är varandras arbetsmiljö. I vår värld kan arbetsbelastningen stundtals vara högre, därför är det viktigt att vi får bra verktyg för att hantera stress och förstå bakomliggande orsaker. Detta var en bra föreläsning där vi fick input, tankar, verktyg för hur vi kan arbeta framåt, säger skolchef Karina Bronell. Vi fick oss dessutom många goda skratt!

Skolchef Karina Bronell

Skolchef Karina Bronell hälsar alla sina medarbetare varmt välkomna till läsåret 2022/23

På måndag hälsar vi alla elever varmt välkomna till höstterminsstart!