27 oktober 2021
Utbildning & barnomsorg

Nybyggnationen av Vindängens skola är nu officiellt invigd

Redan i januari när vårterminen startade hade eleverna sin egen invigning - men på grund av pandemin fick den officiella invigningen flyttas fram.

Maria Burlin, Eva Dahlgren, Vanja Wallemyr och Monica Carlgren

Maria Burlin, Eva Dahlgren, Vanja Wallemyr och Monica Carlgren klippte det blågula bandet och förklarade Vindängens skola för invigd.

Rektor Maria Burlin

Rektor Maria Burlin

Äntligen invigningsdags!

Rektor Maria Burlin hälsade gästerna varmt välkomna till invigningen av nya Vindängen. Vindängens skola som nu är en grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 6 och en grundsärskola.

– Vi är jättestolta över att äntligen få vara här idag för att inviga och möta er politiker, branchfolk och tjänstemän. Vi vill tacka er alla för det goda samarbete vi haft hela resan och nu står vi här med en ny fin skola med mångfald av elever . Vi är en ny skola - det är inte gamla Vindängen- utan nya Vindängen - med många fler i personalen och nya elever. En skola där alla finns!, inleder rektor Maria Burlin.

Rektor Monica Carlgren

Rektor Monica Carlgren

- Vår grundtanke har hela tiden varit inkludering. Vi har tänkt in alla elever och vi vill ha en skola där alla elever finns tillsammans i våra fina lärmiljöer, berättar Monica Carlgren. som är rektor för bland annat grundsärskolans ämnesområden och ämnen. Vi har fått en skola med "Plus-meny"! Vi har fått allt!

 

Skanska har varit totalentreprenör och Tengbom Arkitektkontor har ritat tillbyggnaden av skolan. Kinnarps var möbelleverantör och har i samarbete med personalen på skolan planerat och möblerat de nya lokalerna. Byggprojektledare har Krister Lundberg från samhällsbyggnadsförvaltningen varit och Björn Stenström från barn- och utbildningsförvaltningen samordnade projektetet.

Musikunderhållning

Lärarna stod för underhållningen. Elisabeth Henriksson spelade piano och Beatrice Wallgren samt Ann-Charlotte Lönn sjöng.

Invigningstalare

Skolchef Karina Bronell

Skolchef Karina Bronell

– Det ligger mig extra varmt om hjärtat att vi nu kan erbjuda ändamålsenliga och anpassade lokaler för elevgruppen inom grundsärskolan, säger skolchef Karina Bronell.
Det gör mig också väldigt glad att en del av skolorganisationsbeslutet är genomfört och att vi nu har en funktionell F- 6 skola här. Vindängen erbjuder en bra och spännande miljö för utveckling, lek och lärande. Jag vill tacka er alla som bidragit på något sätt - från beslut till allt ni gjort. Lycka till i era fina lokaler!, avslutar Karina sitt tal.

Eva Dahlgren, ordförande BUN

Eva Dahlgren, ordförande

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Eva Dahlgren (C) gjorde en tillbakablick i sitt invigningstal. Hon berättade sedan om den nya gemensamma mötesplatsen som skapats för eleverna och om de nya lokalerna för slöjd, bild, musik, idrott och klassrummen för eleverna i årskurserna 5-6 och grundsärskolan. Dessutom finns lokalerna för administration, arbetslag och elevhälsa också placerade i den nybygga delen.

– Ett av de stora lyften för skolan är bland annat idrottshallen, som ska ge alla elever på skolan möjligheter att träna rörelser och ha sina idrottslektioner på plats. Redan vid vårterminens start 2021 intog eleverna den nya skolan i snöoväder och den röda mattan var utrullad - men den offentliga invigningen har vi inte kunnat genomföra förrän nu. Vi från barn- och utbildningsnämnden vill önska alla elever och personal ett lycka till i er fina skola!, sa Eva Dahlgren.

Idrottshallen

Idrottshallen

Vanja Wallemyr, ordförande

Vanja Wallemyr, ordförande

– Jag vill även passa på tacka personalen inom vår egen nämnd, för deras del i helheten av alla fina arbetsinsatser som gjorts här. Det har blivit en jättefin skola och när man kommer in i den här skofria skolan - känner man ett lugn. Akustiken har man verkligen lyckats med!
Tänk om vi hade haft en sådan här fin skolmiljö när vi var små!, avslutade Vanja Wallemyr, ordförande i tekniska nämnden, innan det var dags för den sedvanliga bandklippningen.

Rundtur i de nybyggda lokalerna

Invigningsgästerna guidades sedan runt i de nya och fina lokalerna av samordnare Björn Stenström, rektorerna Maria Burlin och Monica Carlgren.
Lärarna Ann-Charlotte Lönn, Beatrice Wallgren, Lisa Glans, Lina Thordson och Elisabeth Henriksson berättade om verksamheten och hur de använder lokalerna med eleverna.

Kommunens kostavdelning stod för den välsmakade mingelmaten och skolan fick ta emot många invigningspresenter av gästerna. Samuel Henriksson spelade invigningsfanfaren på trumpet.

Bildsvep från invigningen