7 oktober 2021
Uppleva & göra

Kultur- och fritidsförvaltningen hälsar alla välkomna igen

Kommunens alla förvaltningar och verksamheter har drabbats av pandemin på många olika sätt. Kultur- och fritidsförvaltningen fick vänja sig vid en vardag med nedstängningar, begränsningar av olika verksamheter och inställda aktiviteter och evenemang. I förra veckan lyftes alla restriktioner och kultur- och fritidsförvaltningen kan äntligen öppna upp hela sin verksamhet.

ledningsgrupp kultur och fritid

Från vänster: Karin Hermansson, kulturstrateg, Torbjörn Lindgren, verksamhetshchef, Christina Seveborg, chef biblioteket, Sarha Engh, chef Öppen ungdomsverksamhet, Elinor Karlsson, chef Falbygdens muserum, Ida Johansson, idrottsstrateg, Mia Wallengren, förvaltningschef.

- Vi har längtat efter att få välkomna Falköpingsborna tillbaka, nu kan vi uppleva tillsammans igen, säger Mia Wallengren, kultur- och fritidschef. Det kommer fortsatt ske på ett smittsäkert sätt något vi fått bra kunskap om under den här tiden.

När pandemin tog fart kom restriktioner från regering och myndigheter som stramades åt hårdare och hårdare. Kultur- och fritidsförvaltningen gjorde ständiga anpassningar i sina verksamheter allt efter tidens gång. Odenbadet fick stänga för allmänheten en period, det var begränsningar för kommunens fritidsanläggningar och omklädningsrum stängdes av. Biblioteket och museet fick begränsa öppettider och service och Ungdomens hus och fritidsgårdar stängdes. Alla verksamheterna fick titta på lösningar för att kunna erbjuda sina besökare upplevelser och service på andra sätt.

Nu har restriktionerna lättat och alla verksamheter kan öppna upp i full skala igen. Biblioteket kan äntligen fullt ut visa upp sin nyrenoverade barnavdelning och ungdomsavdelning. Idrottsföreningarna kan glädjas åt en hel inomhussäsong efter två förlorade säsonger. Även evenemang och kulturaktiviteter kan planeras igen med rikt utbud och snart stundar också höstlov och här utlovas ett digert program.

- Det har skapats ett sug efter den långa stängningen och nu vill vi erbjuda ett stort utbud av aktiviteter så att man känner att man inte behöver resa, säger Karin Hermansson, kulturstrateg.

I evenemangskalendern och på verksamheternas webbplatser och sociala medier kan du ta del av kultur- och fritidsförvaltningens utbud.