24 september 2021
Kommun & politik

Bolum årets Falbygdssocken 2021

Varje år delas priset Årets Falbygdsocken ut till en socken där det händer mycket och där det är extra gött att leva. I år går priset till Bolums socken. Ett stort grattis!

Trana flyger över Hornborgasjön

Juryn för Årets Falbygdssocken består av representanter från Falköpings kommuns kommunledning, landsbygdsutveckling och turismutveckling samt representanter från Västra götalands hembygdsförbund och Falköpings tidning. Så här lyder juryns motivering till priset:

Bolum är en socken som ofta sätts på kartan, och inte utan goda skäl. Här finns ett fantastiskt jordbrukslandskap med en vacker och mycket levande landsbygd. I Bolum kan man även uppleva den storslagna naturen kring Hornborgasjön såväl som
Billingsbergen.

I Bolum råder ingen brist på kreativa människor och blomstrande företag. Här finns en tradition av god sammanhållning som ligger till grund för den goda miljön för företagsamhet och kreativitet.

En kraft att räkna med i Bolum är den egna intresseföreningen som i 30 år har sett till att en väl fungerande livsmedelsbutik funnits tillgänglig för Bolumborna.

Till Bolum lockas inte bara turister och pilgrimer, utan även de som vill bosätta sig permanent. Här finns en stark föreningsanda och brinnande engagemang som visar sig i bland annat en miljökommitté, samåkningsprojekt, plantbytardagar och mycket mer.

Bolum är en liten bygd, men med så mycket att erbjuda!