1 juni 2021
Uppleva & göra

Max Ahlin fick årets idrottsstipendium

Falköpings kommun delar varje år ut ett idrottsstipendium på 10 000 kronor till en lovande idrottstalang som utfört goda prestationer och som kan förväntas utvecklas ytterligare inom sin idrott. Årets stipendiat är Max Ahlin, som kör enduro i Falköpings MK.

Max tar emot diplom och blommor

Från vänster: Maria Wallengren (kultur- och fritidschef), Kjell-Åke Johansson (ledamot i kultur- och fritidsnämnden), Max Ahlin och Göran Gynnemo (ordförande i kultur- och fritidsnämnden). Bild: Fredrik Sandquist, Falköpings tidning

Trots coronapandemin under året har Max lyckats behålla motivationen med mycket träning. Efter en kort och komprimerad VM-säsong kom Max på en fin sjätteplats i juniorklassen.

Årets största tävling, Gotland Grand National med över 2 000 tävlande, blev en stor framgång för Max. Seger i juniorklassen och en tredjeplats totalt, vilket fick stor uppmärksamhet.

Tidigare har Max Ahlin vunnit junior-EM, junior-SM samt blivit Årets rookie i svensk enduro. Han är en omtyckt och ödmjuk klubbkompis som gärna stöttar yngre medlemmar i klubben trots att studier och träning tar mycket tid i anspråk.

Juryn bestod av kultur- och fritidsnämnden.