4 januari 2021
Uppleva & göra

Nu kan du delta i jakten på julklappar som tomten tappat!

Tomten har varit runt i tolv olika tätorter i kommunen och ”tappat” 267 julklappar. Nu är det upp till dig att hitta dom. Varje julklapp innehåller ett presentkort på 300 kronor från Aktiv Handel i Falköping. Självklart finns det också lite godis i dom. Lycka till med jakten på julklappar! Hittar du flera får du gärna dela med dig :)

Under 2020 har många aktiviteter ställts in på grund av coronakrisen. Fritidsledarna på Tagga lov slog därför in 267 julklappar och arrangerar en jakt på julklappar, likt jakten på påskägg i våras. Tanken är att barn, ungdomar, vuxna och äldre ska ge sig ut på julklappsjakt under första veckan på det nya året!

”Jag kan säga som så, att tomten har varit lite klantig i år och "tappat" en hel del julklappar, berättar Johanna Dahl, verksamhetsledare på Öppen ungdomsverk­samhet. Mycket är inte bara inställt numera, utan också stängt. Verksamheter inom kultur- och fritidsförvaltningen har stängt på grund av de skärpta allmänna råden för att bromsa smittspridningen. Men något kul ska vi ändå kunna hitta på! Tagga lov-gänget har fått stor hjälp av bland annat personal på Odenbadet och Fritid så nu är det klart i alla områden. Från och med idag, måndag 4 januari, är det fritt fram för alla som vill gå en promenad och samtidigt leta efter julklappar. Här finns inga åldersgränser. Detta är ett sätt för oss på kultur- och fritidsförvaltningen att kompensera för allt. Nu kör vi!

Presentkortet

Kostnader som budgeterats för inställda aktiviteter har istället använts för att köpa in presentkort för totalt 80.000 kronor från Aktiv Handel i Falköping. Det är även ett sätt att stimulera kommunens lokala butiker, restauranger och caféer i dessa kristider.

Varje presentkort är värt 300 kronor och gäller för inköp inom ett år. Julklapparna har placerats ut på olika gömställen i följande tätorter.

Broddetorp
Falköping