6 maj 2020
Uppleva & göra

Jakten på påskägg blev en succé!

Påskharen hade gömt 267 påskägg runt om i kommunen under påsklovet. Nästan alla (260 stycken) hittades av glada och entusiastiska äggletare. Varje påskägg innehöll ett presentkort på 300 kronor för inköp i Aktiv Handels butiker i Falköping. Och självklart fanns det också lite godis i påskäggen!

Det finns inget tvivel om att jakten på påskägg har engagerat och aktiverat många. Både barn och vuxna har letat, dag som natt. Många har även tagit bilder på äggen de hittat och lagt upp på sociala medier. Några har varit särskilt vetgiriga. De har till exempel velat veta hur många ägg som var gömda per område etc. Den hemligheten avslöjas dock först nu.

- Alla syften med jakten på påskäggen har uppfyllts helt klart, berättar avdelningschef Sarha Eng. Vi på kultur- och fritidsförvaltningen ville kompensera för allt som blivit inställt och erbjuda en rolig aktivitet, så människor tryggt och säkert kunde komma ut och röra på sig. Och presentkorten har stimulerat till inköp i kommunens lokala butiker, restauranger och caféer.

Sju påskägg kvar

Nu kan vi avslöja hur många ägg som var gömda i respektive område. Häromveckan kontrollerades alla gömställen och då visade det sig att endast sju ägg fanns kvar. De ska användas i olika tävlingar som kommer att anordnas framöver.

• Broddetorp 13 st (1 st kvar)
  • Falköping 68 st (1 st kvar)
  • Floby 25 st (0 st kvar)
  • Gudhem 25 st (0 st kvar)