14 april 2020
Uppleva & göra

Språkvän Online – ett nytt initiativ!

Just nu är det svårt att få till möten i det verkliga livet. Många är isolerade hemma, studerar på distans eller arbetar hemifrån. Men det behöver inte stoppa dig från att träffa nya människor – anmäl dig till Språkvän Online!

Språkvän Online innebär att en person blir matchad med någon annan. De kan sedan "träffas" digitalt genom ett videosamtal via internet eller genom ett vanligt telefonsamtal. Hur ofta de ska ha kontakt, och hur länge, bestämmer de själva. Om de kommer överens om att även ses fysiskt, är det helt okej.

Att vara språkvän online är enkelt! I vanliga fall matchar vi människor som träffas personligen. De kanske tar en promenad eller ses över en fika. I dessa coronatider erbjuder vi nu istället en möjlighet att bli språkvän på nätet, berättar samordnaren Violeta Kazic och handläggaren Ida Johansson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Vem kan vara Språkvän Online?

Alla som fyllt 18 år och är nyfikna på att träffa andra människor kan delta i Språkvän Online. All kontakt är frivillig, sker på fritiden och utan någon ersättning. Nyanlända personer måste ha fått ett uppehållstillstånd.

Anmäld dig till Språkvän Online!

Läs mer om vad det innebär och anmäl ditt intresse för att vara onlinevän.