13 juni 2024
Trafik & gator

Nu smyckas Falköpings kommun med sommarblommor

Precis lagom till studenten smyckas centrala platser i vår stad och våra samhällen med sommarblommor. År 2024 är "Nocturne" temat för sommarblommorna, ett begrepp inom musik och konst, som ger en stämning av afton eller natt.

blommor

Färgskalan går i dova färger från midnattsblått, ljusblått, lila, grått med accenter av månskensgult, vitt och orange. Aftonskalan går i varma toner av djupt svartröda, dovt gröna, varmt gula, orange och röda färger med ljusblå accent. I början av säsongen är blommorna små för att sedan växa till sig och vara som vackrast i slutet av sommaren.

Välkommen att se våra blomsterutsmyckningar på gator, torg och i parker!

Här hittar du i vår blommande kommun

Sommarblomsrabatter

Njut av sommarblomsrabatter i Plantis, S:t Sigfridsplatsen, Rantenrondellen och. Medborgarhuset.

Magnifika blomsterträd

Ta en tur och se kommunens magnifika blomsterträd som finns i Plantis, S:t Olofsgatan, Scheelebacken, Odengatan, Wetterlinsgatan, Danska vägen, Hollendergatan, Bryngelsgatan samt i orterna Broddetorp, Gudhem, Kättilstorp, Odensberg, Slutarp, Torbjörntorp, Valtorp, Vartofta och Åsarp.

Blomsterpelare, blomsterklot och blomsterurnor

I Stenstorp och Floby kan du se vackra blomsterpelare och blomsterklot på flera platser. I centrala Falköping på Järnvägstorget, Köttorget och Trätorget finns också blomsterpelare och blomsterklot och utmed centralara stråk står blomsterurnor.