Publicerades: 28 maj 2021
Trafik & gator

Kommunens första cykelgarage är öppet

Du hittar garaget på Järnvägstorget vi resecentrum. Garaget kan abonneras månadsvis. Det är gratis fram till den 28 augusti så passa på att testa!

Cykelgarage

Falköping kommun arbetar ständigt för att förbättra för dem som vill välja de mer hållbara alternativen för att resa. Många åtgärder har gjorts genom att gång- och cykelvägnätet byggts ut och genom att hastighetssäkra många av kommunens passager och övergångs-ställen. Lika viktigt är det att kunna parkera sin cykel säkert och därför bestämde sig kommunen för att satsa på ett låst cykelgarage. Kommunen ansökte om Klimatklivet hos Naturvårdsverket för att kunna bygga cykelgaraget. Klimatklivet är ett stöd till lokala och regionala investeringar som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

Idag öppnas garaget för användning och det enda du behöver är ett abonnemang och ett kort som sedan används för att låsa upp garaget. Arbetar du i området eller brukar du fortsätta resan med tåg eller buss? Boka en plats så cykeln står säkert! Eller pendlar du med tåg eller buss in till Falköping? Varför inte boka en plats och ha din cykel säkert parkerad till du behöver den för fortsatt färd i tätorten.

Du har just nu möjlighet att prova gratis fram till den 28 augusti. Vill du veta mer eller registrera dig för ett abonnemang?