9 december 2022
Omsorg & hjälp

Festlig invigning av Frökindsgårdens äldreboende efter ombyggnad

Så var det äntligen dags att återinviga Frökindsgårdens äldreboende efter drygt ett års renovering. Boendet har renoverats för att säkerställa att det lever upp till de krav som ställs på boende- och arbetsmiljöstandard. – Vi har fått en fantastisk arbetsmiljö för personalen och en jättefin miljö för de som bor här, säger Catarina Mellåker, enhetschef på Frökindsgårdens äldreboende.

Att renoveringen nu är klar firades med en invigning fredagen den 9 december. På förmiddagen hölls den officiella invigningen där boende, personal, politiker, byggföretag och tjänstemän deltog. På eftermiddagen var det öppet hus med fika och tårta för anhöriga och närstående. Catarina Mellåker, enhetschef på Frökindsgårdens äldreboende, höll ett välkomsttal och berättade om vad som har hänt sedan renoveringen startade i maj 2021.

Storköket har byggts om, två avdelningar har renoverats och en avdelning är helt ombyggd. Exempel på saker som har gjorts under renoveringen är att alla lägenheter har fått taklyftar, samlingslokalen har renoverats och det har installerats ett nytt låssystem. Fiber är även förberett i alla lägenheter, berättar Catarina Mellåker.

Innan renoveringen hade Frökindsgården totalt 36 lägenheter fördelade på fyra avdelningar. En del av boendet hade både en otillräcklig boendesituation för brukare och en dålig arbetsmiljö för medarbetare. Efter renoveringen har Frökindsgården totalt 27 lägenheter fördelat på tre avdelningar.

Innan det blågula bandet klipptes höll Sture Olsson (M), socialnämndens ordförande, ett tal där han passade på att tacka alla som varit med i processen.

Jag hoppas att ni nu fått lokaler som är väl anpassade för er som personal och känns hemtrevliga för er som ska bo och vistas här. Till slut vill jag tacka alla som på olika sätt varit involverade i planerings- och byggprocessen och gjort detta möjligt, avslutade Sture Olsson sitt tal.

Håkan Silvander bor på Frökindsgården och fick äran att klippa det blågula bandet och förklara boendet återinvigt. Håkan var med och körde det första gruslasset när det byggdes nya avdelningar på Frökindsgården 1965.

Rune Lennartsson, 1:e vice ordförande i Socialnämnden, höll tal och berättade om historiken om Frökindsgården.

Catarina Mellåker och Viktor Hresan, projektledare på Asplunds bygg. I sitt tal passade Catarina också på att tacka Asplunds bygg för ett fantastiskt samarbete under byggtiden och ett fint bemötande mot brukare och personal.

Se fler bilder från invigningen