28 juni 2022
Omsorg & hjälp

Vi söker sommarvikarier till hemtjänst, äldreboende och funktionsnedsättning

Vill du jobba som sommarvikarie/timvikarie inom hemtjänst, på äldreboende eller inom funktionsnedsättning? Välkommen att lämna in din intresseanmälan till oss!

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett meningsfullt jobb där vårt huvuduppdrag är att ge bra service och trygghet till våra brukare genom att aktivera, stötta och ge dem god omvårdnad.

Inom vård och omsorg har vi flera olika verksamheter som behöver sommarvikarier.

Funktionsnedsättning

När du jobbar inom funktionsnedsättning möter du brukare som behöver hjälp i det dagliga livet på grund av funktionsnedsättning. Det är ett omväxlande arbete där brukarens behov styr arbetsdagen. Inom funktionsnedsättning finns många olika typer av verksamheter, till exempel korttidsverksamhet för barn och ungdomar, daglig verksamhet, gruppbostäder och personlig assistans samt äldreomsorg och socialpsykiatri.

Hemtjänst

Inom hemtjänst besöker du äldre brukare i hemmet. Det är ett självständigt arbete och vi använder oss av välfärdsteknik av olika slag som ett stöd för att strukturera dagen. Ska du arbeta inom hemtjänst måste du ha körkort. I detta område finns även verksamheterna dagvård, korttidsvård och trygg hemgång. Inom hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm besöker du brukare i hemmet. Du kan även arbeta inom dagverksamhet med daglig aktivitet för äldre och korttidsverksamhet/växelvårdsverksamhet.

Äldreboende

Inom äldreboende möter du äldre brukare som behöver vård och omsorg och som bor på en avdelning tillsammans med andra brukare. Du ingår i ett arbetslag som tillsammans hjälps åt med de dagliga sysslorna och ordnar aktiviteter för brukarna. Det finns äldreboende och demensboende och även här finns mycket välfärdsteknik som ett stöd i vardagen.

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som trivs att jobba med människor. Som person är du serviceinriktad och har ett positivt förhållningssätt. Oavsett inom vilken verksamhet du kommer att jobba är det viktigt att du har ett intresse för att arbeta med människor som är i behov av vård och omsorg.

För att vara aktuell som sommarvikarie måste du

  • ha fyllt 18 år
  • ha en god förmåga att uttrycka dig på och förstå svenska, i både tal och skrift. Har du flerspråkig bakgrund rekommenderar vi att dina kunskaper i svenska motsvarar behörighet att läsa SVA Grund delkurs 2
  • kunna visa upp fotolegitimation

Vi ser gärna att du har körkort.