15 juni 2022
Omsorg & hjälp

Maria är Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg

Maria Möller uppvaktades med diplom, blommor och en gåva.

Maria Möller, undersköterska på Floby äldreboende, har utsetts till Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg 2022. Samtidigt nomineras hon nu även som kandidat till Årets handledare inom regionens Vård- och omsorgscollege.

Utnämningen av Årets handledare görs för att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare på de arbetsplatser där elever som läser vård-och omsorgsprogrammet/vård- och omsorgsutbildningen gör sitt arbetsplatslärande, APL. Handledarna är nyckelpersoner i lärandet på arbetsplatsen och i elevernas utbildning.

I motiveringen till utnämningen anges att Maria Möller har ett gott bemötande mot elever, boende och arbetskamrater. Hon är en god förebild för sitt yrke och ser till att eleverna får vara med och utveckla sitt lärande. Hon stöttar eleverna och är en god inspiratör inför kommande ny arbetskraft i vården.

Överraskades på arbetsplatsen

Under våren har elever, kollegor, vårdlärare och chefer i Falköpings kommun, Tidaholms kommun och på Skaraborgs sjukhus haft möjlighet att nominera kandidater till uttagningen av Årets handledare.

I tisdags förmiddag överraskades Maria på sin arbetsplats på Floby äldreboende och uppvaktades med diplom, blommor och en gåva. Borden var fint dukade och personal och boende firade med kaffe och jordgubbstårta.

Jag är hedrad. Det är en ära bara att bli nominerad och nu står jag här som Årets handledare, säger en glad Maria Möller.

Nationell utmärkelse

Nästa steg är att Maria går vidare till den regionala uttagningen tillsammans med de undersköterskor som utsetts till Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Norra, Östra och Västra Skaraborg. Regionalt Vård- och omsorgscollege utser därefter en kandidat som nomineras till den nationella utmärkelsen som delas ut en gång varje år vid en rikskonferens i november i Stockholm.

Vi säger stort grattis till Maria Möller och önskar lycka till i den regionala uttagningen av Årets handledare!

Det bjöds på jordgubbstårta och kaffe för att fira Marias fina utmärkelse. Flera brukare kommenterade att Maria var väl värd detta pris.

Maricka Sikiö, enhetschef Floby äldreboende, gratulerar Maria Möller till utmärkelsen Årets handledare.