11 maj 2022
Omsorg & hjälp

Traineetjänst ger Nora värdefulla erfarenheter inför framtiden

Nora Falck studerar sin nästsista termin till socionom på Högskolan i Jönköping och har samtidigt varit trainee på socialförvaltningen sedan januari månad i år.

I januari i år började Nora Falck en traineetjänst på socialförvaltningen i Falköpings kommun. Här har hon arbetat både på biståndsenheten och barnenheten och samlat på sig lärdomar och erfarenheter inför framtiden. Nora studerar till socionom vid högskolan i Jönköping där hon för närvarande läser sin sjätte och nästsista termin.

Nora gjorde sin praktik på biståndsenheten under förra året och fick samtidigt tips om att det går att ansöka om traineetjänst på kommunen. En traineetjänst är som ett extrajobb under studietiden. Som trainee har Nora fått möjlighet att arbeta med många olika saker och hon har fått med sig arbetslivserfarenhet som är viktig inför framtida jobbletande.

En traineetjänst är ett jättebra sätt att komma in i arbetet som socionom. Jag har fått erfarenheter som jag kommer ha nytta av i framtiden eftersom de flesta jobb kräver arbetslivserfarenhet. Det blir också lättare att koppla det vi läser om till det praktiska arbetet, berättar Nora Falck.

I samband med att Nora började sin traineetjänst planerade hon tillsammans med Mia Blom, enhetschef på biståndsenheten, vilka dagar hon skulle arbeta så att det skulle passa med hennes schema och föreläsningar på skolan. Hon har arbetat två dagar i veckan och resten av tiden har hon ägnat åt sina studier.

Det har varit roligt att få vara både på biståndsenheten och barnenheten eftersom det är helt olika områden. Jag har lärt mig väldigt mycket och jag kan verkligen rekommendera andra att söka traineetjänst. Det är en bra möjlighet både för studenterna och för kommunen, berättar Nora.