1 december 2021
Omsorg & hjälp

Invigning av socialförvaltningens nya kontor på Ranliden

Sture Olsson, ordförande i socialnämnden, och Vanja Wallemyr, ordförande i tekniska nämnden, höll invigningstal och förklarade Ranliden för invigd.

Så var det äntligen dags för invigning av Ranliden. Sedan ett par veckor tillbaka är större delen av socialförvaltningens administrativa funktioner samlade under samma tak. Med på invigningen fanns bland andra byggföretag, socialnämnden, tekniska nämnden och medarbetare som har sina kontor på Ranliden.

Socialnämndens ordförande Sture Olsson och tekniska nämndens ordförande Vanja Wallemyr hälsade gästerna varmt välkomna. Strax över 100 personer var samlade i det kalla vintervädret när det blågula invigningsbandet klipptes av Sture och Vanja.

– Jag vet att flera av er som nu flyttat hit har tvingats flytta tidigare, då era lokaler rivits för att ge plats åt någon annan byggnation. Jag hoppas att ni kommer trivas och känna samhörighet nu när vi alla blir samlade på ett och samma ställe och att det blir lättare att ha kontakt med varandra i olika frågor. Sist men inte minst vill jag tacka Asplunds bygg med samarbetsformen partnerring som haft totaltentreprenaden för byggnationen och alla andra involverade som gjort detta möjligt, avslutar Sture Olsson sitt tal.

Efter bandklippning bjöds gästerna på tårta och kaffe i den gemensamma matsalen och det fanns möjlighet att gå en rundtur i huset.

En stor gemensam matsal. Matsal, konferensrum och kontor är alla inredda med befintliga möbler och med möbler från kommunens möbellager.

Socialförvaltningens nya reception.

Väntrummet vid receptionen.

En av kontorskorridorerna.

Konferensrummen på Ranliden är namngivna efter kända sportprofiler, kulturprofiler, politiker och andra kända profiler från Falköpings kommun. På bild är konferensrummet Bonnis som har fått sitt namn efter fotbollsspelaren Mikael Nilsson.

Ranlidens servicegrupp gjorde en strålande insats i matsalen där de serverade gästerna kaffe och tårta och såg till att allt flöt på utan problem.

Mingelbilder från invigningen