27 augusti 2021
Omsorg & hjälp

Träffpunkter för äldre får öppnas upp igen

Kommunen har beslutat att träffpunkter för äldre får öppnas igen från och med den 1 september.

Falköpings kommun har två träffpunkter för äldre Träffpunkt Centrum och Träffpunkt Ranten. Kommunen hyr lokalen, men verksamheten bedrivs av frivilligföreningar, som självständigt beslutar om verksamhetens öppettider och inriktning.

Eftersom träffpunkterna drivs av föreningar måste varje förening fatta beslut om de önskar öppna träffpunkten och i vilken omfattning. Kommunens beslut möjliggör enbart öppnandet.

Föreningarna måste ta ansvar för att verksamheten bedrivs på ett smittsäkert sätt, att människor kan hålla avstånd till varandra och att det finns möjlighet att hålla god handhygien.

För att träffpunkterna ska kunna öppna på ett tryggt och säkert sätt ber vi besökare tänka på följande:

• Håll avstånd och undvik trängsel.
  • Stanna hemma om du har symptom, även lindriga.
  • Nys och hosta i armvecket.
  • Visa hänsyn till dina medmänniskor.
  • Tvätta händerna eller använd handdesinfektion före och efter du har varit på träffpunkten.