3 maj 2021
Omsorg & hjälp

Livsviktiga föreläsningar

Tillsammans med organisationen Suicide Zero och Västra Götalandsregionen bjuder Falköpings och Tidaholms kommuner in till två föreläsningar om hur vi tillsammans kan förebygga psykisk ohälsa och självmord. Den ena riktar sig till alla över 18 år och den andra till dig med barn i åldrarna 9-12 år.

Handritade illustrationer och texten Livsviktiga snack

Våga fråga-föreläsning 25 maj

En unik digital föreläsning för dig över 18 år om hur vi tillsammans kan förebygga självmord. Tillsammans räddar vi liv.

Vi går igenom fakta och myter om självmord, lär dig känna igen och bli uppmärksammad på varningstecken på psykisk ohälsa och ger dig tips och råd på hur du kan stötta någon i din närhet som har det svårt.

Datum och tid: 25 maj, 17-18.30
Plats: Digitalt, du får en länk via e-post
Mer information om Våga fråga-föreläsningen.länk till annan webbplats

Anmäl dig till Våga fråga-föreläsningen

Livsviktiga snack-föreläsning

En digital föreläsning för föräldrar och vårdnadshavare med barn i åldrarna 9-12 år.

Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens
suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka
sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar.
Föreläsningen är framtagen utifrån materialet i boken "Livsviktiga snack" som Suicide Zero skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i maj 2020.

Datum och tid: 2 juni, 17-18.30
Plats: Digitalt, du får en länk via e-post
Mer information om Livsviktiga snack.länk till annan webbplats

Anmäl dig till Livsviktiga snack-föreläsningen