16 april 2020
Omsorg & hjälp

Mathjälpen - Hjälp med att handla mat och mediciner

Du som är över 70 år, eller tillhör en annan riskgrupp för covid-19, kan få hjälp med att handla matvaror eller hämta ut dina mediciner från apoteket.

För att undvika smittsspridning uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som tillhör en riskgrupp att begränsa sina kontakter och undvika besök i affärer. Det bästa är om du kan stanna hemma så mycket som möjligt. Då underviker du att bli smittad och smittar heller inte andra.

Vi handlar åt dig!

Falköpings kommun och Svenska kyrkan i Falköping erbjuder nu praktisk hjälp en gång i veckan för dig som är över 70 år, eller tillhör en annan riskgrupp för covid-19. I första hand hänvisar vi dig att själv beställa mat och läkemedel online via din butik eller apotek. Om du inte har möjlighet att göra det kan du använda vår tjänst mathjälpen.

Tjänsten är helt gratis. Kostnaden för matvaror eller mediciner som du beställt, kommer att faktureras i efterhand.

Gör så här:

• Beställ via e-tjänst (du måste ha BankID)länk till annan webbplats eller
    • ring kommunens växel (0515-88 50 00) på tisdagar klockan 10-12 och berätta att du vill ha hjälp med att handla. Växeln kopplar dig vidare till en handläggare, som noterar vad du vill beställa.

OBS! Du kommer aldrig att bli uppringd av mathjälpen utan det är alltid du själv som tar kontakt via kommunens växel.

Om du lämnar din beställning tisdag innan klockan 13.00 får du leverans nästa dag. Om du lämnar den senare än tisdag klockan 13.00 får du leverans onsdag nästkommande vecka.

OBS! Förändrade tider över jul och nyår - sista dagen att beställa är den 15 december

• Tisdag 15 december 10-12 telefontid för beställning av livsmedel och läkemedel
    • Fredag 18 december leverans av livsmedel och läkemedel

Efter jul startar tjänsten igen tisdag 5 januari med leverans nästkommande dag.