10 februari 2023
Uppleva & göra

Who Cares – en konstutställning om klimatkrisens allvar och tron på framtiden

Välkommen till en konstutställning om klimatet, ekosystem och miljöproblem. Enkla, kraftfulla och starka målningar för kunskap, alarm, handling, hopp och engagemang. Vad kan du göra för att bidra till klimatomställningen?

Del av konstutställningen Who Cares. En vägg pryds av flera stora tygtavlor.

Foto: Rolf Olsson

 Samhället står inför en enormt stor utmaning på grund av det förändrade klimatet. Utsläppet av växthusgaser är fortfarande alldeles för höga och för att ha en chans att klara FN:s mål om maximalt 1,5 graders medeltemperaturökning måste vi agera nu.

Who Cares är skapad av Rolf Olsson från Tidaholm som är konstnär, ekolog och lärare. Utställningen består främst av målningar med korta tillhörande texter som undersöker och belyser problematiken med den stora miljöförstöring som vi människor skapat. Genom konstverken förenklas de budskap och berättelser som den senaste forskningen vill nå ut med och både tankar, känslor och engagemang för naturen kan väckas.

I anslutning till konstutställningen presenterar Falköpings kommun sitt arbete för klimatomställningen och ett mer miljövänligt samhälle. Det finns även möjlighet för besökare att tycka till om kommunens grönstruktur i en interaktiv karta.

Who Cares visas under perioden 5 februari – 16 april på Falbygdens museum.