23 juni 2022
Miljö & energi

Elcyklar i Broddetorp och Varnhem

Som en del i projektet "Klimatsmarta boenden och besöksmål” genomförs bland annat en pilotstudie där elcyklar har placerats ut vid busshållplatsen i Varnhem och vid affären i Broddetorp.

Dessa elcyklar, som hyrs via en appen TIER, kommer finnas där till mitten av september och kan användas av både besökare och boende i området. Cyklarna är även utrustade
med hjälmar. Det här är ett sätt att utvärdera möjligheterna att lösa ”the last mile” för besökarna, det vill säga hur man ska kunna ta sig runt i området på ett hållbart sätt, genom att ställa bilen och använda kollektivtrafiken. Det går att hyra cykeln per minut men det går också att hyra den för ett dygn. Cyklarna går att använda inom ett begränsat område. Se karta i appen för detaljer.

Här kan du läsa mer om hur det går till att hyra cyklarna! Länk till annan webbplats.

Projektet "Klimatsmarta boenden och besöksmål" är ett samverkansprojekt mellan energi- och klimatrådgivarna och turistorganisationerna i Skara, Skövde och Falköping samt Vistit Hornborgasjön och finansieras av Energimyndigheten. Här kan du läsa mer om projektet! Länk till annan webbplats.