24 maj 2022
Miljö & energi

Är din arbetsplats cykelvänlig?

Bli medlem i Cykelvänligast så hjälper vi till med att skapa bättre förutsättningar för medarbetare att cykla till och från jobbet.

Logotypen cykelvänligast

Genom kostnadsfri rådgivning undersöker Cykelvänligast arbetsplatsens förutsättningar och ger förslag på möjliga förbättringar. Samtidigt erbjuds tävlingar och evenemang för att driva på omställningen.

Det finns mycket ett företag kan göra för att underlätta för sina cyklande medarbetare. Det kan handla om säkra cykelparkeringar, cykelpumpar och duschar, men också förmånscyklar, evenemang och engagerat ledarskap. När förutsättningarna för cykling är goda och det förstärks genom tydligt ledarskap, så skapas hälsosammare normer kring arbetspendling.

Friskare och skärpta medarbetare, lägre stressnivåer och färre sjukdagar - fördelarna med 30 minuters aktiv arbetspendling talar för sig själva, därför ska ni bli en cykelvänlig arbetsplats.

Falköpings kommun är en partner till Cykelvänligast

Falköpings kommun stöttar arbetsplatser i kommunen som vill underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet. Alla arbetsplatser i Sverige är välkomna att anmäla sig.

Deltagandet är kostnadsfritt och ni bestämmer själva er ambitionsnivå. Alla arbetsplatser är välkomna att delta, stora som små. Cykelvänligast värdesätter engagemang framförallt och erbjuder tre prisklasser: Cykelvänligast, Årets nykomling och Årets cykelidé.