15 oktober 2021
Miljö & energi

Informationskampanj för bättre återvinning

Återvinningsstationer finns på flera platser i kommunen och här kan Falköpingsborna lämna sorterade förpackningar av papper, plast, metall, glas och även tidningar och batterier. Kommunen satsar nu på en informationskampanj där grannskapsvärdarna Connect kommer finnas på plats på ett antal stationer för att informera och öka kunskapen kring sopsortering.

återvinning

Grannskapsvärdarna kommer finnas vid återvinningscentralerna ett par timmar en dag i veckan från och med vecka 42 och till en början fem veckor framåt. Värdarna kan flera olika språk och kommer att dela ut informationsmaterial och kan svara på frågor. Under vecka 44 finns de på plats två dagar under veckan och då satsas det lite extra, det anordnas quiz, godisregn och giveaways till barnen.

- Det här är ett sätt att locka och nå fler, vi ser det som ett utbildningstillfälle att på plats visa och hjälpa till med sortering , säger Stig Säll, biträdande VA-chef. Vi ökar kunskapen och det blir ett sätt att hjälpas åt så att vi tillsammans bidrar till ett hållbart Falköping.

Stig Säll
Biträdande VA-chef