2 april 2020
Miljö & energi

Energi- och klimatrådgivaren tipsar: Föreläsningar online om klimatförändringar, elbilsladdning, solceller

Hemkarantän eller lite förkyld? Passa på att lära dig mer om processerna bakom klimatförändringarna, vad du behöver veta innan du beslutar om investering i solceller och det viktigaste om laddstolpar och elbilsladdning.

Allt material kommer från Lerums kommun som lagt upp sitt program från Earth hour på Youtube.

Klimatförändringar

Meterologen Martin Hedberg förklarar i två föreläsningar hur klimatat hänger ihop med samhällsutveckling och ekosystem. Hur påverkar vi klimatet och hur påverkar klimatet oss?
I andra avsittet talar han lite om resalternativ på semestern.

Elbilsladdning för företag, BRF:er och privatpersoner

Hur långt kommer man, vad drar en elbil, hur laddar man säkert och vad kostar en laddstolpe? Länk till annan webbplats. Det är några av frågorna du får svar på i föreläsningen.

Solceller för företag, BRF:er och privatpersoner

Vilken typ av solceller ska du välja, intäkter, placering och säkerhet är saker som behandlas i denna föreläsning. Länk till annan webbplats.