30 maj 2023
Kommun & politik

Årets vinnare av folkhälsopriset och priset för hållbar utveckling till föreningslivet

Falbygdens Biodlarförening och Falköpings AIK Orientering får i år ta emot pris från kommunen för sina insatser till samhället och Falköpingsborna. Utdelningen av priserna sker på nationaldagsfirandet i Plantis den 6 juni.

Mottagarna av årets folkhälsopris och priset för hållbar utveckling  till föreningslivet

Mottagarna av priset för hållbar utveckling till föreningslivet och folkhälsopriset för 2022. Från vänster: Börje Ax, Falbygdens Biodlarförening, Bo Andersson, Anders Hermansson, Thomas Hjert, Henrik Balague, Tommy Roos och Stig Johansson från Falköpings AIK Orientering.

Pris för hållbar utveckling går till Falbygdens biodlarförening

Pollinering har stor betydelse för samhället och bidrar till fungerande ekosystem, livsmedelsförsörjning och berikande upplevelser i naturen. Falbygdens biodlarförening har genom sin verksamhet bidragit till att stärka den utvecklingen i Falköpings kommun.

Priset delas ut varje år till föreningar som bidrar till hållbar utveckling i Falköpings kommun och Falbygdens biodlarförening är en värdig vinnare av Priset för hållbar utveckling till föreningslivet 2022.

Folkhälsopriset går till Falköpings AIK Orientering

Falköpings AIK OK har genom sitt stora engagemang i satsningen Hitta Ut bidragit till att Falköpingsborna på ett trevligt och roligt sätt får möjligheten att komma ut i naturen, röra på sig och upptäcka sin närmiljö.

Folkhälsopriset ges till aktörer som genom sitt arbete/engagemang främjar hälsa och goda livsmiljöer eller levnadsvanor. Falköpings AIK Orientering är därför en mycket värdig mottagare av Falköpings kommuns folkhälsopris för år 2022.