17 maj 2023
Kommun & politik

Magnus Schedin blir sektorchef
i Skövde kommun

Magnus Schedin slutar som socialchef på socialförvaltningen i Falköpings kommun. Anledningen är att han har blivit erbjuden och tackat ja till en tjänst som sektorchef för vård och omsorg i Skövde kommun, en sektor med cirka 1 700 medarbetare.

Porträtt på Magnus Schedin, socialchef

– Jag är stolt och glad över att få ha arbetat med så många här i Falköpings kommun som är så engagerade i sitt uppdrag. Inom kommunen finns ett gott samarbetsklimat och en genuin vilja att utveckla verksamheten och det kommer jag att bära med mig, säger socialchef Magnus Schedin.

Magnus Schedin har varit socialchef i Falköpings kommun sedan 2015. Dessförinnan var han biträdande socialchef i tre år.

– Det känns självklart tråkigt att Magnus nu går vidare till nya utmaningar. Han har under sina åtta år som socialchef i vår kommun gjort ett mycket gott arbete och varit en uppskattad chef. Vi önskar honom stort lycka till i sin nya roll i Skövde kommun och ser fram emot att ha honom som kollega i grannkommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson (M).

Magnus Schedin gör sin sista arbetsdag på Falköpings kommun i mitten på augusti och tillträder då direkt sin nya tjänst.