29 mars 2023
Kommun & politik

Lars Svensson blir ny kommundirektör i Falköpings kommun

Kommunstyrelsens arbetsutskott har enhälligt beslutat att utse Lars Svensson till ny kommundirektör i Falköpings kommun. Lars Svensson är 55 år och bosatt i Lidköpings kommun. I dag arbetar han som förvaltningschef för Kultur- och utbildningsförvaltningen i Alingsås kommun.

Bild på Lars Svensson, blivande kommundirektör i Falköpings kommun.

Foto: Alingsås kommun

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Lars som ny kommundirektör i Falköpings kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson (M). I honom får vi en erfaren ledare med en god förmåga att leda och utveckla verksamheter på högsta nivå.

– Jag ser fram emot att lära känna ännu en ny kommun och att skapa än bättre förutsättningar för ett trivsamt Falköping med omnejd, säger Lars Svensson. Det är en förmån att tillsammans med mina medarbetare få fokusera på att utveckla en intern förbättringskultur för falköpingsbornas bästa och att göra den kommunala servicen ännu vassare.

Lars Svensson har tidigare arbetat som förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Lidköpings kommun. I samma kommun har han också varit chef för serviceförvaltningen. Därutöver har han varit lärare, rektor och gymnasiechef.

– Lars har en gedigen erfarenhet från många delar av kommunal verksamhet som vi tror kommer vara värdefull för vår kommuns fortsatta utveckling, säger Adam Johansson.

Lars Svensson har sina rötter i Lidköping, är uppvuxen i Skara, bodde en tid i Göteborg, men flyttade sedan åter till Lidköping. Han tillträder sin nya tjänst den 1 augusti 2023.