10 november 2022
Kommun & politik

Falköpings kommun vann upphandling och säkrar produktion av biogas

Avfall och Återvinning Skaraborg annonserade om upphandling gällande behandling och återvinning av matavfall. Falköpings kommun lämnade anbud och vann upphandlingen.

Falköpings kommun vann upphandlingen och det innebär nu säkrade matavfallsleveranser för produktion av biogas på biogasanläggningen i Falköping. Avtalstiden gäller från 30 september 2023 till 29 september 2025 med möjlighet till ytterligare förlängning.

- Det känns riktigt bra att vi vann upphandlingen, dels för att säkerställa material till anläggningen, dels för att vi nu tar hand om matavfallet i vårt närområde., Karola Svensson, kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Upphandlingen gick till så att anbud värderades ut på lämnat pris för behandlingen av matavfallet men även påslag för transporter och miljöbelastning för transporter. Falköping hade bästa anbud och vann upphandlingen.