4 juli 2022
Kommun & politik

Sommarblommor i vår kommun

Sommarblommorna är på plats i Falköpings stad och kommunens tätorter. Denna säsong bjuds det på en del nyheter. Årets blomstertema är "Sommar och sol" som går i färgskalan gult, orange och rött med kontraster i blått och grönt.

blommor

Varmt välkommen att njuta av våra sommarblomsrabatter som finns vid S:t Sigfridsplatsen, Medborgarhuset, Rantenrondellen, Stora torget och Plantis. På våren i maj varje år byter rabatterna skepnad och bjuder på en en massiv blomsterprakt av vårlökar.

Nytt för i år är att antalet sommarblomsterträd utökas både i staden och tätorterna. Tätorterna Broddetorp, Gudhem, Kättilstorp, Odensberg, Slutarp-Kinnarp, Torbjörntorp, Valtorp, Vartofta och Åsarp kommer att få var sitt blomsterträd och i Floby och Stenstorp pryder färggranna pelargonpelare centrala delar och infarter. Även Plantis har kompletterats med nya blomsterträd.

Under året har en blomsterplan arbetats fram som ska användas för intern planering av den årliga blomstersäsongen. Placeringen av blomsterutsmyckningar har setts över och platser och gångstråk där många människor rör sig eller vistas har prioriterats som exempelvis torg, gågator, centrala parker och entréer till staden och tätorterna. Antalet urnor och urnmodeller har blivit lite färre för en mer sammanhållen gestaltning och för att effektivisera arbetet. Sommarblommor kommer att gestaltas utifrån ett årligt tema.