23 mars 2021
Kommun & politik

Sandra Lidberg lämnar Falköpings kommun för att bli kommundirektör i Mullsjö

Kompetens- och arbetslivsförvaltningens chef Sandra Lidberg kommer att sluta sin tjänst i Falköpings kommun för att gå vidare och bli kommundirektör i Mullsjö kommun.

- Det är självklart en förlust att förlora en uppskattad ledare och medarbetare, vi kommer att sakna Sandra, säger Pia Alhäll, kommundirektör. Men nu ser jag framemot att istället mötas som kollegor i kommunnätverket framöver.

Sandra Lidberg har arbetat 17 år i Falköpings kommun och har under dessa år arbetat både som arbetsmarknadscoach, samordnare och utbildningsledare. Sedan 2015 har hon varit förvaltningschef för kompetens- och arbetlivsförvaltningen.

- Det kommer att vara med glädje och stolthet som jag tittar tillbaka på mina år i Falköpings kommun, säger Sandra Lidberg. Tänk vad mycket som hänt och vad många spännande människor jag har mött. Det har varit fantastiskt att under så lång tid fått vara med och utveckla Falköpings kommun för de vi är till för – nämligen medborgarna.

Kompetens- och arbetslivsförvaltningen har under de senaste åren växt och ansvarar för arbetsmarknadscenter, vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, SFI - utbildning i svenska för invandrare, yrkeshögskola och uppdragsutbildning. Under 2021 utökas ansvaret och kommer även innefatta stöd till försörjning och insatser på arbetsmarknaden.

- Vi vill tacka Sandra för ett fantastisk arbete under sammanlagt 17 år i Falköpings kommun och önska henne stort lycka till i sitt nya uppdrag i Mullsjö, säger Adam Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Nu väntar beslut inom kort att starta rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare. En tillförordnad chef kommer tillsättas fram till att en ny förvaltningschef finns på plats. Sandra Lidberg påbörjar sin nya tjänst i Mullsjö kommun 1 augusti 2021.