18 februari 2021
Kommun & politik

Falkoping.se bland de mest tillgängliga offentliga webbplatserna i Sverige

Falköpings kommuns webbplats placerar sig på en hedrande sjundeplats (7) av 655 på en lista där svenska kommuners, regioners, myndigheters och offentliga tjänsters webbar betygsätts. Bland Sveriges 289 kommunala webbplatser hamnar Falköping på tredje plats (3).

Listningen görs av Webperf som utvärderar webbplatsers kvalitet utifrån bland annat tillgänglighet, webbstandard och användbarhet genom automatiska tester. Webperf mäter regelbundet webbplatser som är viktiga för det svenska samhället för att se hur väl de följer god praxis.

- Vi strävar efter att vår webbplats ska vara tillgänglig för alla så det är jätteroligt att se att arbetet ger resultat. Men det är också viktigt att komma ihåg att automatiska tester inte kan ge en komplett bild. Därför övervakar vi även manuellt hur webbplatsen fungerar och jobbar mycket med att utbilda våra redaktörer. Vi arbetar kontinuerligt med webbplatsen för att göra den så bra som det bara går, säger Elin Fureback, webbansvarig kommunikatör på Falköpings kommun.