8 september 2020
Kommun & politik

Nytt utseende på falkoping.se

Enkel och användarvänlig är nyckelorden för nya www.falkoping.se. Till en början kanske det är svårt att känna igen sig för dig som är flitig besökare, men det nya utseendet och innehållsstrukturen kommer göra det enkelt att navigera och utföra olika ärenden.

Skarpare krav på tillgänglighet

Den gamla webbplatsen hade många år på nacken. Under 2020 har EU skärpt kraven på digital tillgänglighet och då var det bästa valet att bygga en helt ny webbplats. Den nya webbplatsen har nu rätt teknisk lösning och innehållet är paketerat så att det möter de nya kraven på tillgänglighet.

– Vår yttersta ambition är att vara en kommun som ligger långt framme i den digitala utvecklingen. Då är vår hemsida och möjligheten att kunna kommunicera med våra medborgare där oerhört viktig. Därtill är det viktigt att man som medborgare enkelt kan hitta det man söker efter och att hemsidan har en visuellt tilltalande design som stärker varumärket Falköpings kommun, säger Adam Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Falköping.

Fokus på vad besökarna vill göra

Att bygga en helt ny webbplats har också gjort det möjligt med en ordentlig översyn av innehållet och att undersöka besökarens beteende på webben. Fokus har varit att förenkla för dig som besöker webbplatsen så mycket som möjligt. Det ska helt enkelt bli lättare för dig att utföra dina ärenden på webbplatsen.

– Vi har byggt webbplatsen utifrån en beprövad modell med tydligt servicetänk. Flera myndigheter och kommuner före oss har gjort den här resan och drivit på utvecklingen. Det gäller att fokusera på vad besökarna vill göra istället för hur vi är organiserade internt, säger Elin Fureback, kommunikatör och projektledare för den nya webben.

Den nya webbplatsen har en renare och tydligare design. Eftersom mer än hälften surfar in på hemsidan via mobilen är den utvecklad för att fungera bra i alla typer av digitala enheter.

Fler nya webbplatser

Digitala besökare på webbplatserna för Ekehagens forntidsby, Arbetsmarknadscenter, Falbygdens museum, Odenbadet, Lärcenter, Ung i Falköping, Jobba i Falköping, Musikskolan och Samhällsskydd Mellersta Skaraborg möts också av ny utformning och struktur på tisdagen den 8 september.

Nya falkoping.se på olika digitala enheter