1 augusti 2020
Kommun & politik

Små ljusglimtar i virustider

Just nu är det många aktiviteter, evenemang och verksam­heter som ställs in. Men det finns också exempel på motsatsen. Fortfarande gäller dock att du ska vara frisk när du vistas på allmänna platser. Är du sjuk, har symtom eller tillhör en riskgrupp ska du stanna hemma. Vänligen respektera de rekom­men­dationer som gäller!

Stöd och hjälp som underlättar vardagen

Samtalsstöd till alla medborgare i kommunen

Behöver du någon att prata med i coronatider? Du kan få samtalsstöd via telefon eller mejl om du vill dela dina tankar eller din oro. Utan kostnad får du stöd och råd om hur du kan hantera din situation. Du kan även vara anonym.

Behöver du hjälp med att handla mat eller mediciner?

Du som är över 70 år, eller tillhör en annan riskgrupp för covid-19, kan få hjälp med att handla matvaror eller hämta ut dina mediciner från apoteket. Falköpings kommun och Svenska kyrkan i Falköping samarbetar för att kunna hjälpa dig med dessa inköp.

Prova det digitala biblioteket

Du kan låna e-böcker, e-ljudböcker och e-film på bibliotekets webbsida med hjälp av lånekort och PIN-kod. Nu kan du låna upp till fyra e-böcker i en period på sju dagar. Du kan även titta på film (Viddla) och läsa tidningar och tidskrifter från hela världen i PressReader. Läs mer om vad som gäller på biblioteket i coronatiderlänk till annan webbplats.

Energirådgivning på distans

Testa att kommunicera med kommunens energi- och klimatrådgivare via Skype. Ta chansen att få goda råd om energieffektivisering, solceller eller elfordon!

Språkvän Online – ett nytt initiativ

Just nu är det svårt att få till möten i det verkliga livet. Många är isolerade hemma, studerar på distans eller arbetar hemifrån. Men det behöver inte stoppa dig från att träffa nya människor. Det är enkelt att bli språkvän på nätet!

Roliga saker att göra

Ta en historisk promenad

Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder! Falbygdens museum har tagit fram kartan Follow your past, som tar dig med till några av stadens historiska platser. Ta med en vän och prata om livet förr och nu utmed vägen. Hämta kartan här.

Ta en konstpromenad

Kultur- och fritidsförvaltningen hjälper dig att hitta till konstverk och street art som finns att se utomhus i Falköpings stad. Ladda ned den fina kartan Follow your art och ta med dig en vän. Kartan innehåller även tips om hur ni kan titta på och prata om konst!

Motions- och idrottsaktiviteter utomhus

Tänk på att det är viktigt att röra på sig även i virustider! Konstgräsplanerna Ållevi och Odenvi är tillgängliga, när de inte är bokade. Det finns även många gräs- och grusplaner för spontanfotboll. Löparbanorna på Odenplan, betongparken och utomhusplaner för beachvolley är andra tips. Njut även av alla vandringsleder och motionsspår som finns på Mösseberg och i övriga tätorter!

Cykla på Mösseberg

Har du testat den nya pumptracken vid Motionscentralen? Om inte, kanske det är dags att ta fram cykeln och träna lite teknik eller bara köra i härliga gupp! På berget finns också tre spår för mountainbike som är 0,6 km, 2,5 km eller 3,5 km.

Discgolf

Discgolf är en rolig aktivitet för både stora och små! Nio-hålsbanan, som passar bäst till familjen eller gänget, har också fått ett lyft tack vare föreningen Oddjobs. Spelet är gratis och discar kan hyras på Mössebergs camping eller Mössebergsgården.

Kulturtips för dig som sitter hemma i karantän

Livet kan bli torftigt med begränsade möjligheter att träffas eller delta i olika kulturaktiviteter. Därför har kultur- och fritidsförvaltningen sammanställt en sida med tips på nya sätt att ta del av kultur - Karantänkultur Falköping. Hemifrån soffan eller utomhus när du själv vill.