25 november 2021
Jobb & företagande

Årets företagare i Falköping 2021

Årets näringslivsbankett som arrangerades av Falköpings kommun och Företagarna Falköping har gått av stapeln med god mat, underhållning och prisutdelning till bland annat Årets företagare och Årets rockie.

Pristagarna 2021

Årets företagare: Henrik Alexandersson, Wrågården

Ett vänligt handslag, lyhördhet, högsta kvalitet och utvecklingsiver kännetecknar Årets Företagare 2021. Genom att kombinera lokal produktion med modern besöksnäring och genom ett modigt, målmedvetet och ansvarsfullt entreprenörskap bygger man outtröttligt vidare på ett ständigt växande landmärke och ett flitigt besökt etablissemang. Årets Företagare utstrålar mod, inspirerar till kreativitet och stärker med sitt engagemang både den egna verksamheten och Falbygden.

Årets Unga Företagare: Emelie Lundh, Hemtrevligt

I Årets Unga Företagare 2021 ser vi beslutsamhet och målmedvetenhet. Samarbeten, lyhördhet och respekt genomsyrar både utvecklingen och ledarskapet – likaså viljan att ständigt leverera det lilla extra och våga tänka och göra på nya sätt. Med entreprenörskapet och människor som drivkraft fokuserar Årets Unga Företagare
på att gräva där hon står. Hon förbättrar, förändrar och förädlar inte bara det egna ledarskapet och verksamheten utan även en hel bransch. Årets Unga företagare levererar inte bara en tjänst, utan en känsla.

Årets Handlare, Lena Ask, Miljöshopen

Årets Handlare står för engagemang, vilja och ständigt hög ambitionsnivå. Vi ser en butik som kombinerar hög och personlig service med trendkänsla och väl avvägt utbud. Ständigt uppdaterad och alltid närvarande.

Årets Rookie: Ahmed Doski, Restaurang Pino

Årets Rookie har kompletterat utbudet och kreerat en ny Falköpingsoas i en gammal
miljö. Gästen möter en ständigt hög nivå i både bemötande och erbjudande och trots
satsning och uppstart i tuffa tider har konceptet stärkts och växt under det senaste året.

Årets Lantbrukare: Jan och Eva-Karin Tidén, Backgården, Tiarp

Jan och Eva-Karin har tagit över Jans föräldragård och är nu tredje generation som
driver gården. De har valt att satsa på ny teknik och därigenom ökat både avkastning
och djurvälfärden på gården. I egen regi och med lokala entreprenörer har de byggt upp
den nya toppmoderna anläggningen på Backgården i Tiarp.

Årets Falköpingsambassadör, folkets pris:
Kleva Pilsnerfilm

Falköpings tidnings läsare röstade fram Kleva Pilsnerfilm som Årets Falköpingsambassadörer. Allt började med att Johan Öjdahl började testa ett redigeringsprogram hans dotter laddat hem. Nu levererar gänget svart-vita slapstick-filmer made in Kleva, som andas lantligt 1940-tal.

Årets företagspris för hållbar utveckling: EM-SO

Falköpings kommuns pris för hållbar utveckling uppmärksammar och hyllar goda exempel och förebilder som på olika sätt bidrar till ett mer hållbart Falköping. Kläd- och möbelbutiken EM-SO är ett lysande exempel på detta inom näringslivet i Falköping. Möblerna som går att köpa hos EM-SO är upcyclade. Det är begagnade möbler som har reparerats, målats och gjorts om för att kunna användas och säljas igen. Det går också lämna in möbler för renovering.

Ett hållbart samhälle kräver delaktighet och aktivt arbete från olika aktörer i samhället. EM-SO är en förebild för både invånare och andra företag genom att visa på möjligheten för gammalt att bli nytt igen genom återbruk.