23 december 2020
Jobb & företagande

Årets företagare i Falköping 2020

Falköpings kommun och Företagarna i Falköping presenterar årets företagare 2020. Pris för årets rookie, lantbrukare och handlare delas också ut. Priset för årets företagare 2020 tilldelas Hans och Anna Johansson, Borgunda Bygghandel.

bild på en scen

Årets pristagare med motivering

Årets Företagare 2020: Hans och Anna Johansson, Borgunda Bygghandel.

Årets Företagare 2020 går sin egen väg. Här ser vi en utpräglad utvecklingskraft och ett beundransvärt driv framåt. Med en stark entreprenörsanda och stark lokal förankring sätter man inte bara Falköping utan hela Skaraborg på kartan. I 2020 års vinnare ser vi också moderna företagare som ständigt växer ekonomiskt, geografiskt och med ett väl utvecklas produktutbud. Och vi ser även visionärer med kraft, vilja och mod nog att fortsätta växa många år framöver.

Årets rookie 2020: Alexander och Robin Nilsson, Island Vibes.

Årets Rookie 2020 har visat på trendkoll, drivkraft, kreativitet, mod och handlingskraft. Man har med fingertoppskänsla och ett genuint mathantverk kombinerat storstadens vardagslyx med småstadens charm och utvecklat ett koncept som utstrålar kvalitet – i alla led. Från bemötande och leverans till kreativitet och marknadsföring.

Årets handlare 2020: Jessica Johansson Fröjd, Boutique Violen.

Årets Handlare 2020 har länge visat prov på både handlingskraft och utveckling. Hon har förmåga att se och följa trender i imponerande kombination med egna initiativ. Årets Handlare har mött upp den utveckling som skett i Falköpings centrum och målmedvetet även utvecklat även den egna verksamheten och även visat starkt engagemang för den lokala handeln i stort.

Årets lantbrukare 2020: Johanna och Erik Johansson, Hagatomten, Hällestad

Bland frodiga skogar, steniga backar och ibland blöta mossar föds välmående nötkreatur upp. Ladugårdarna är byggda i samklang med naturen och den lokala traditionen. Ordningen och redan är stor. En del av det läckra nötköttet som produceras på gården säljs direkt till konsument och kundkontakten är viktig. Utveckling och hållbarhet kännetecknar företaget.