17 mars 2021
Pressmeddelande

Nu kan kandidater nomineras till stipendier och priser

Falköpings kommun uppmärksammar varje år goda prestationer eller insatser inom folkhälsa, föreningsledning, idrott, kultur och hållbar utveckling. Varje stipendium/pris är på 10.000 kr. Enskilda personer, föreningar, företag eller organisationer, med anknytning till kommunen, kan ansöka om 2020 års stipendier/priser eller föreslås av andra.

Sista dagen för årets nomineringar är 16 april 2021. Förra året utsågs följande stipendiater och pristagare:

• Folkhälsopriset/Mössebergsgården och Somaliska föräldraföreningen
  • Föreningsledarstipendium/Kristina Edsberg och Patrik Andersson
  • Idrottsstipendium/Madelen Janogy
  • Kulturstipendium/Marcus Wilsson
  • Priset för hållbar utveckling/Alphems arboretum (förening) och Vilhelmsro gårdscafé (företag)

Kriterier för stipendierna/priserna

Vilka kriterier som gäller för respektive stipendium/pris, samt kontaktpersoner, finns att läsa på kommunens webbsida. Där finns även webbformulär för nomineringarna.

Prisutdelningen

Stipendiaterna/pristagarna brukar uppmärksammas vid en ceremoni i samband med festligheterna på nationaldagen i Plantis den 6 juni. Hur det blir i år är ännu oklart.