28 september 2020
Pressmeddelande

Uppmuntrande present till cyklister!

Pressinbjudan

Falköpings kommun genomför just nu flera olika projekt för att uppmuntra ökat cyklande i kommunen. Flera av cykelsatsningarna sker i samarbete med Hållbart resande väst, som är en samlande kraft för hållbart resande i Västra Götalandsregionen. På onsdag kommer två representanter till Falköping för att inspirera, uppmuntra och dela ut presenter till cyklister.

Syftet med onsdagens event Cykeluppmuntran är att visa uppskattning för att många kommuninvånare väljer att cykla, vilket är ett hållbart sätt att resa både för klimatet och folkhälsan. Förbipasserande cyklister kommer att få varsin ”goodiebag” med bland annat cykelkarta, reflex, något ätbart och information om pågående cykelsatsningar i kommunen.

Pågående cykelprojekt

Några av cykelprojekten som Falköpings kommun just nu genomför i samarbete med Hållbart resande väst:

• Projektet På egna ben: Fram till den 16 oktober deltar Centralskolan och Dotorpsskolan i en pedagogisk tävling som går ut på att få elever i årskurs 4 att cykla eller gå till skolan istället för att bli skjutsade i bil. Ett minskat bilskjutsande bidrar till en säkrare och trivsammare närmiljö till skolan, samtidigt som barnen lär sig självständighet och hållbara resvanor.
  • Projektet Vintercyklist: I november drar projektet Vintercyklist i gång med 15 deltagare i Falköpings kommun. Syftet är att uppmuntra sommarcyklister att fortsätta cykla till jobb/skola även på vintern. Hittills har över 30 personer anmält sitt intresse att delta.
  • Projektet Cykelvänlig arbetsplats: Företag i Falköping kan anmäla sig till ett projekt där arbetsplatser tävlar om att erbjuda service som gör det enkelt för medarbetarna att välja att cykla till och från jobbet.

Cykeluppmuntran – Onsdag 30 september klockan 16.30–17.30
Falköpings resecentrum