10 maj 2021
Falbygdens museum

Chennet Juhlin - konstutställning

Välkommen till en konstutställning av skaraborgssonen Chennet Juhlin, baserad på måleri, objekt, grafik och film.

Under utställningstiden uruppförs FRAGMENT 2020-21, en film med mikromålningar från en dagbok.

"-Direktheten är helt central i mitt arbete."

Ur en kulturellt torftig miljö sträckte sig den unge Chennet Juhlin efter ljuset i landskapet och fann ett sätt att gestalta sina upplevelser av de skimrande färgerna. Drivkraften att envist söka färgen, formen och intensiteten är det man slås av i Chennet Juhlins konstnärskap. Engagemang, färg, form, rytm, jazz, passion oh en envis drivkraft in mot sakernas kärna finns alltid där.

Praktiskt

Utställningen visas på Falbygdens museum under perioden 14/3 - 11/4 och är ett samarrangemang med Falbygdens konstförening. För möjlighet till besök trots Covid, följ denna länk.

Utställningen innebär också urpremiär för filmen FRAGMENT 2020-21, som kommer visas som en del av utställningen. Filmen består av mikromålningar från en dagbok. Musik och foto/film Roy Sällström.

Mer om Chennet Juhlin

Flera arbetsstipendier har gett Chennet tillgång till mer dramatiska landskap än det skaraborgska där han är uppväxt och verkar. Lofoten/Kiruna med högar av fiskhuvuden och norrländska fjäll har gjort stort intryck i hans konstnärskap. Hav, fåglar och dramatik finns i många av hans bilder och miljöengagemanget går inte att ta fel på.

Under tidiga år var Chennet Juhlin verksam i Göteborg. Där studerade han på målarskolorna Gustavus Primus och Houvedskous och arbetade som teatermålare/scenograf på flera teatrar. Chennet är nu bosatt i Lidköping och är en flera gånger premierad medlem av Grafiska sällskapet.