30 juni 2020
Falbygdens museum

Hjässan är kal - Äggen är slut,
24/6 - 30/8 2020

Vad händer med oss när kroppen förändras och åren framför börjar bli färre än de som ligger bakom? Hur passar vi in i en värld där den unga kroppen, utan rynkor och ärr, är ideal?

Kvinna som blundar

Under sommaren 2020 visade Falbygdens museum författaren och journalisten Annica Carlsson Bergdahls utställningar om mogna människor i övergångsåldern, med foton av konstnären Elisabeth Olsson Wallin.

Hjässan är kal
Hur är det att vara man i övre medelåldern? Hur känns kroppen? Hur blir det när barnen flyttar hemifrån? Hur är det med vänner? Och lusten, till livet, till partnern? Vad är viktigt? I utställningen Hjässan är kal får du ta del av mäns berättelser om manlighet, sorg och kärlek, om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Baserat på intervjuer, texter, konstverket Adam och fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin.

Äggen är slut
Hur ser mogna kvinnor på livet? Det talas sällan om vad som händer med oss, vi som är födda med livmoder, när vi når klimakteriet. Mitt i livet! Vem är jag nu? Vad är viktigt? Hur är det med lusten? Vilka är drömmarna? Vad vill jag göra resten av mitt liv? I utställningen Äggen är slut får ni ta del av erfarna kvinnors tankar om dåtid, nutid och framtid, fångade i intervjuer med 17 kvinnor, konstverket UTERUS och fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin.

Utställningarna är producerade av ROT-produktion Länk till annan webbplats. i samarbete med Västarvet, Skarafotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin och Saba Bereket Persson.