Geokids Ekehagen

Geokids Ekehagen är ett dagläger för barn. Under två dagar upptäcker vi det häftiga med natur, geologi och forntid tillsammans! Hur funkar en vulkan? Hur använde man naturen på stenåldern? Hur kan vi använda naturen idag?

Geokids Ekehagen arrangeras av Platåbergens Geopark och Ekehagens Forntidsby. Tillsammans vill vi uppmuntra barn att upptäcka natur, geologi och vår historia. Under två lägerdagar testar vi roliga, praktiska och upplevelsebaserade aktiviteter utomhus, på Ekehagens Forntidsby. På detta sätt hoppas vi skapa förståelse för hur viktigt det är att ta hand om vårt fantastiska platåbergslandskap!

Exempel på aktiviteter:
  • Bygga och skapa ett vulkanutbrott
  • Laga mat på stormkök och vid elden
  • Lekar
  • Flintslagning
  • Fossilknackning
  • Paddla stockbåt

Praktiskt:

Alla aktiviteter sker utomhus på Ekehagens Forntidsby. Mellanmål på fömiddagen och gemensam matlagning av lunch vid stormkök.

För vem:

För barn mellan 9-12 år, boende i Geoparkens nio kommuner (Falköping, Skövde, Skara, Mariestad, Götene, Lidköping,Trollhättan, Vänersborg, Grästorp).

Ledare:

Personal från Platåbergens Geopark och Ekehagens Forntidsby.

Datum & tid:

Tisdag 9 augusti och onsdag 10 augusti kl 9.30-15.00, utan övernattning.
Detaljerad beskrivning skickas ut till anmälda en vecka innan lägret.

Avgift:

150 kr. Olycksfallsförsäkring via Svedea ingår. Läs mer om svedea här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mat, fika och t-shirt ingår.
Meddela om det finns matallergi vid anmälan.

Anmälan:

Görs till Studiefrämjandet via denna länk: ANMÄLAN GEOKIDZ Länk till annan webbplats.!

Sista anmälningsdatum 6 juli. Är det fullt? Anmäl dig som reserv så kontaktar vi dig ifall det blir några lediga platser!

Blir du sjuk så går det självklart att avanmäla sig! Har ditt barn behov av extra stöd, vänligen meddela detta i anmälan eller kontakta oss.

Övrigt:

Har du frågor? Ring
Elinor Karlsson, Ekehagens Forntidsby 073-2701254
Anki Rundquist, Platåbergens Geopark, 0708334078.

Lägret genomförs av Ekehagens Forntidsby och Platåbergens Geopark, i samarbete med Studiefrämjandet Skaraborg och Falköpings kommun.


Varmt välkomna!