Falköping kommunen
Publicerad: 2012-09-28

UF-Kick Off och Forskarfredag

Det är ingen hemlighet Ållebergsgymnasiet har bred kompetens och många intressen som speglas i undervisningen. Denna dag var inget undantag med forskare på skolan och företagsrådgivare som tipsade Ållebergare.

Informativt startskott för UF

På morgonen stod bussen utanför Ållebergsgymansiets huvudentré som tog med Ållebergare som startat UF-företag till Skara där Ung Företagsamhet höll årets Kick Off. Eleverna hade möjlighet att träffa några av Skaraborgs duktigaste rådgivare med erfarenhet och kompetens inom just företagande. De svarade på frågor, gav tips och mycket mer.

Forskare berättade och engagerade

På Ållebergsgymnasiet uppmärksammades även ForskarFredag. En dag som är utlyst av EU-kommisionen. I år genomfördes den på 28 orter i landet. En av dessa är Falköping, där Dalénium är lokal arrangör. Ållebergsgymnasiets och Musikskolans konsertsal besöktes av två forskare denna dag som berättade om deras forskning.

Kersti Karlstorp  berättade om sin energi- och klimatforskning. Kersti har själv gått på Ållebergsgymnasiet och forskar nu på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Hon koncentrerade sig på vindkraft och speciellt havsbaserade. Ållebergarna i TE och NA fick diskutera vad för faktorer som skulle kunna öka expansionen och göra det mer lönsamt att skaffa vindkraft.

Dessutom kom Jenny Nyberg, hjärnforskare på Sahlgrenska akademin, som  berättade om sin forskning om hjärnan och motion.

Kersti Karlstorp

Tipsa andra genom att skicka till:
Minimera
Kontakt
Ållebergsgymnasiet
alleberg@falkoping.se

   
Telefon:
Receptionen
0515-88 60 00

Besöksadress
Fredriksbergsvägen 36

Postadress
Ållebergsgymnasiet
521 81 Falköping

Gymnasiechef
Torbjörn Karlsson
0515-88 60 05
torbjorn.karlsson@falkoping.se

Sidansvarig: Vicki Maier
Senast ändrad: 2012-09-28
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt