Falköping kommunen
Publicerad: 2012-10-02

Tidigare Ållebergare är näst bäst i möbelsnickeri

Den 27-29 september möttes  Sveriges bästa unga möbelsnickare i finalen av Yrkes-SM i möbelsnickeri. Finalen ägde rum på Carl Malmsten Furniture Studies i Stockholm och vinnaren får representera Sverige i Yrkes-VM i Leipzig 2013. Erik Lindberg från Falköping var en av de hungriga finalisterna.

Tidigare framgångar

Falköping med omnejd har redan fostrat fram två tidigare vinnare i Yrkes-SM; Emil Weberg år 2008 och David Löwing 2010. I våras gick Lindberg ut Ållebergsgymnasiets trätekniska program och under sommaren jobbade han på Kinnarps specialavdelning. Den 1 oktober inledde han sin anställning på Odenfönster, vilka tillverkar dörrar och fönster.

Krånglig uppgift


 
Efter ett antal deltävlingar stod det klart att 19-årige Erik Lindberg från Falköping var en av dem som hade chans att kamma hem SM-titeln i möbelsnickeri.
 
Erik Lindberg kämpade tappert, men fick nöja sig med en delad andra plats! Uppgiften finalisterna ställdes inför var att på 18 timmar tillverka en slags trappstege med inbyggd förvaring. En komplicerad uppgift som kräver både ett gediget yrkeskunnande samt stresstålighet. Domarna bedömer en rad kriterier såsom ritningsöverensstämmelse, sammansättning och yrkesmannakunskap. Och även om det var en jämn kamp så var det i slutändan Uppsalas John Lundins stege som föll domarna mest i smaken.
 

BRA KÄMPAT ERIK!!


 
Vill du läsa mer om hur det är att läsa på Ållebergsgymnasiets Trätekniska linje kan du följa deras blogg.länk till annan webbplats

Erik Lindberg

Tipsa andra genom att skicka till:
Återställ
Kontakt
Sidansvarig: Vicki Maier
Senast ändrad: 2012-10-02
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt