Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2013-01-09

Invigning av nya Ållebergsgymnasiet!

Ballonger
Äntligen står det nya Ållebergsgymnasiet klart! Invigningen av Sveriges modernaste gymnasieskola, och kommunens största satsning någonsin, ska firas med pompa och ståt, tårta och massor av musik. Lördagen den 19 januari kl. 10-15 är alla varmt välkomna att delta vid invigningen, lyssna på konserten och se de nya lokalerna. Alla bjuds på tårta!
Efter några intensiva byggår är väntan över och det är äntligen dags att ta den nya skolan i bruk. På plats står nu en toppmodern gymnasieskola att vara, växa och mötas i!

Kvalitet från golv till tak


Nya Ållebergsgymnasiet är en skola med mycket rymd och en kreativ arbetsmiljö. Den stora ljusa entréhallen utgör skolans hjärta, där befintligt möter nytt och teori möter praktik. Dvs. den nya huskroppen ansluter, med två gångkorridorer i glas, till befintliga byggnader med lokaler för teoretiska och praktiska ämnen.

Med miljöns bästa i tankarna är byggnaden kvalitetssäkrad, energieffektiv och klassad som Minienergihus.

En självklar mötesplats


Ållebergsgymnasiet har en lärmiljö som erbjuder det lilla extra. Den nya skolan utgör ett modernt landmärke vars byggnadsform inspirerats av Ållebergskragen. Skolan symboliserar framtidstro och är en plats där alla kan mötas – ungdomar, näringsliv och föreningsliv.

Invigningsprogram


Lördagen den 19 januari kl. 10-15 är alla varmt välkomna att delta i invigningen av nya Ållebergsgymnasiet. Rundvandring kan ske i de nya lokalerna hela dagen.

kl. 11.00 Invigningsceremoni
kl. 11.45 Tårtkalas!
kl. 13.00 Invigningskonsert

Programblad för utskriftPDF

Bankett


Invigningen avslutas med en bankett på kvällen med mat och underhållning. Till banketten är representanter för berörda byggföretag, näringsliv och kommun inbjudna, totalt cirka 400 personer.