Falköping kommunen
Publicerad: 2012-09-06

Gymnasieelever stängs av

Den senaste tiden har ett begränsat antal elever på Ållebergsgymnasiet varit osams, vilket har resulterat i bland annat hot och slagsmål. Motsättningarna accelererade och utvecklades till en oacceptabel nivå. Åtta elever har nu stängts av i en vecka.
Bråket har även lett till polisanmälningar och därför har också poliser kunnat ses på skolan flera dagar i rad.

Åtta elever stängs av


Under onsdagen förde ansvarig rektor samtal med berörda elever och vårdnadshavare. Samtliga fick tillfälle att ge sin syn på vad som hänt och resultatet av onsdagens samtal blev att åtta elever stängs av i en vecka. Det sker för att kunna skapa trygghet och studiero enligt skollagen.

Ond cirkel ska brytas


Att stänga av elever är naturligtvis en drastisk åtgärd. Det kan dock i särskilda fall bli nödvändigt i syfte att bryta en ond cirkel. Ytterligare åtgärder på såväl individ- som gruppnivå kommer att genomföras. Skolledningen samarbetar här med övriga förvaltningar i kommunen.

Begränsat problem


Trots allvaret i det som hänt, har skolarbetet för den absoluta majoriteten elever pågått precis som vanligt. Det som inträffat är begränsat både vad gäller inblandade elever och område på skolan.
Tipsa andra genom att skicka till:
Återställ
Kontakt
Sidansvarig: Vicki Maier
Senast ändrad: 2012-09-06
Inloggning till Falnet och för webbredaktörer
Falköpings kommun, 521 81 Falköping | Besöksadress: Stadshuset, S:t Sigfridsgatan 9 | 0515-88 50 00  |  Kontakt