Aktiviteter 2017/2018 klass 1 B

Aktiviteter vt -18

Torsdagen 1 februari åker vi till Dalénium. Denna gången ska vi prova att programmera roboten Milo. Ingen liten matsäck denna gången.

Fredagen 9/2 går vi till pulkbacken igen. Barnen får ha pulka, stjärtlapp eller madrass (ej bob) med sig. De ska även ha hjälm med sig.

Fredagen 23 februari tar vi pulkorna igen och går till pulkbacken. Tag med pulka, stjärlapp, madrass eller tefat och hjälm.

Torsdagen 1 mars åker vi till Dalénium. I vårt tema, som handlar om teknik, "Snilleblixtar" ingår hur vanliga vardagliga föremål är byggda. Vi tillverkar ett vardagligt föremål och får vara i utställningen och undersöka och uppleva. Ta med en liten, egen, nyttig fika. 

Fredagen 9 mars åker vi skridskor i ishallen. Skridskor och hjälmar finns att låna i ishallen för dig som inte har egna. Vi börjar vid ishallen kl 8.00, föräldrar följ gärna med in och knyt skridskor om du har möjlighet. Du som behöver låna skridskor behöver vara i ishallen kl 7.50, då finns Helene där och hjälper till. Alla på isen har hjälm. Föräldrar är välkomna att åka skridskor tillsammans med oss.

Måndagen 9 april åker klassen till Trandansen för att delta i Tranfestivalen. Det blir spännande stationer för att lära oss om fåglar. Ta med en liten egen matsäck. Enklare lunch får vi med från skolan. Mer info kommer då vi närmar oss.

 

Text

Text

Aktiviteter ht -17

Måndagen 21 augusti skolstart kl 8.00-11.00 (och lunch), välkommen! Vi slutar ca 11.30.

Torsdagen 24 augusti går vi till Kelles kullar och leker tillsammans med klass 1 A. Lunch i skolan.

Torsdagen 7 september åker klassen till Dalénium. Vi kommer att få se en gasshow Därefter kommmer vi att få tid att vara i utställningen och undersöka, upptäcka och uppleva. Barnen får om de vill, ta med en egen liten nyttig fika eller sin frukt. Lunch serveras i skolan när vi kommer tillbaka. Vanliga tider gäller denna dag.

Torsdagen 14 september genomför Vindängens skola "Skoljoggen". Vi springer, joggar och promenerar så många varv vi orkar tillsammans. Våra femmor på skolan, är funktionärer och finns runt hela banan. Efteråt serveras hamburgare och festis. Kom i träningskläder till skolan eftersom vi inte kan erbjuda omkläningsrum och duschar till alla denna dagen. Du duschar då du kommer hem.

Måndag 2 oktober är det skolfotografering. Det blir ett klassfoto.

Måndag 16 oktober Agnestadssjön. Vi går till sjön på morgonen för att uppleva hösten vid sjön. Bra skor, gärna stövlar, oömma kläder. Tag med egen nyttig matsäck, om du vill. Lunch i skolan som vanligt.

Torsdagen 26 oktober åker vi till Dalénium igen. Denna gång undersöker vi former och symmetri. Ta med liten nyttig fika om man vill. Lunch i skolan då vi kommer tillbaka.

Onsdagen 15 november går vi till musikskolan och ser föreställningen "Båtlåt".

Onsdagen 13 december har skolan gemensamt Luciafirande i matsalen.

Torsdagen 14 december ännu en gång till Dalénium. Jultema. Ta med en nyttig fika om man vill, som tidigare, lunch i skolan då vi är tillbaka.

Fredagen 15 december firar vi, elever och personal, skolans 25-årsjubileum, ingen idrott för gr B

Torsdagen 21 december julavslutning, barnen slutar vanlig tid kl. 12.45